De Dierenriemtekens

Ram (Aries): ik ben

Het dierenriemteken Ram is het eerste teken in de dierenriem en is geboren tussen 21 maart en 19 april. 

De Ram neemt heel makkelijk het initiatief en gaat automatisch tot actie over, waarbij hij niet altijd nadenkt over de gevolgen. Hij is enthousiast, impulsief, daadkrachtig, assertief/agressief, maar kan zich ook onzeker voelen. Plannen genoeg, maar hij moet leren ook iets af te maken. 


Stier (Taurus): ik heb

Het dierenriemteken Stier is het tweede teken in de dierenriem en is geboren tussen 20 april en 20 mei. 


De Stier zoekt zijn zekerheden in geld en bezit. Een Stier is doorgaans dol op luxe en mooie spullen. Al is hij ook in staat veel dingen zelf te maken en zijn ze creatief aangelegd. 


Een Stier komt in veel gevallen traag op gang, maar is hij eenmaal bezig dan lijkt hij niet meer te kunnen stoppen. Hun uithoudingsvermogen is doorgaans groot. Verder zijn ze rustig en kunnen ze erg van het leven genieten.  Tweelingen (Gemini): ik denk 

Het dierenriemteken Tweelingen is het derde teken in de dierenriem en is geboren tussen 21 mei en 21 juni.  Tweelingen zijn communicatief ingesteld en ze richten zich vooral op het verzamelen van feitelijke informatie. 


Doordat ze over van alles mee kunnen praten 'lijken' ze oppervlakkig van aard. Toch gaat er meer in hen om dan ze laten zien.  

In hun gedrag kunnen ze nerveus en wispelturig overkomen. Doordat ze zich willen onderscheiden van de rest van de groep passen ze zich niet snel aan. Kreeft (Cancer): ik voel

Het dierenriemteken Kreeft is het vierde teken in de dierenriem en is geboren tussen 22 juni en 22 juli. De Kreeft is het meest zorgzaamste teken van de dierenriem. Het zijn de geboren vaders en moeders.  Maar ook als eigen baas is hij in staat goed voor zijn personeel te zorgen. 


Dit waterteken kan in zijn schulp kruipen wanneer een (nieuwe) situatie te bedreigend voor hem wordt. De Kreeft heeft iemand nodig (een partner en/of zijn familie) om op terug te kunnen vallen.

Daarom blijven ze meestal een sterke band houden met hun familie en het verleden.  Verder hebben ze een rijke fantasie en zijn ze (over) gevoelig. 


Leeuw (Leo): ik kan

Het dierenriemteken Leeuw is het vijfde teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 juli en 22 augustus. 

De Leeuw  houdt zich in eerste instantie bezig met zijn eigen drijfveren. Hij is creatief, is een kindervriend en bezit een natuurlijk leiderschap. 


Je kunt niet om een Leeuw heen. Ze zijn doorgaans dominant, stoer en loyaal. De Leeuw is bedachtzamer en kritischer ingesteld dan zijn collega de Ram (namelijk ook een vuurteken). 


Maagd (Virgo): ik analyseer

Het dierenriemteken Maagd is het zesde teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 augustus en 22 september. 

De Maagd heeft een analyserende en kritsche houding.  Ze zijn in staat hard te werken en streven naar perfectie.   


Net zoals bij het luchtteken Tweelingen valt de planeet Mercurius ook onder het teken Maagd. Daarom is hun communicatievermogen goed ontwikkeld. Doordat hun drang naar perfectie zo groot is, kunnen ze zich druk maken om de kleinste dingen. 


Weegschaal (Libra): ik balanceer

Het dierenriemteken Weegschaal is het zevende teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 september en 22 oktober. 


Net zoals bij het aardeteken Stier valt ook de planeet Venus (innerlijke behoeften) onder het teken Weegschaal. Beide tekens houden van schoonheid en alles wat het leven mooier en romantischer maakt. 

Maar terwijl de Weegschaal zijn innerlijke behoeften zoekt in persoonlijke relaties, zoekt de Stier zijn innerlijke behoeften in persoonlijk bezit.


 De Weegschaal kan als geen ander mensen aan zich binden, is communicatief heel sterk aanwezig maar vindt het maken van een keuze een lastige opgave. Dat zorgt ervoor dat de Weegschaal lang blijft twijfelen maar aan de andere kant wel een bewuste keuze maakt. 


Schorpioen (Scorpio): ik begeer

Het dierenriemteken Schorpioen is het achtste teken in de dierenriem en is geboren tussen 23 oktober en 21 november. 


De Schorpioen heeft een alles of niets houding waardoor ze nogal rechtlijning overkomen. Toch zijn ze juist heel gevoelig (is een waterteken) maar dat laten ze niet (altijd) zien. 


In hun leven maken ze diepe dalen en hoge pieken mee. Dat is de natuur van de Schorpioen. Verder zijn ze zeer intens, krachtig en strijdlustig. Je kunt een Schorpioen beter niet als tegenstander hebben: als het erop aankomt deinzen ze nergens voor terug.  


Boogschutter (Sagittarius): ik begrijp 

Het dierenriemteken Boogschutter is het negende teken in de dierenriem en is geboren tussen 22 november en 21 december. 


De Boogschutter houdt ervan om zowel lichamelijk als geestelijk actief te zijn. Hij houdt van reizen (kan ook geestelijk) lezen, sporten en studeren.


Hij is altijd op zoek naar activiteiten om zijn geest te verruimen. Hierdoor heeft hij binnen een relatie veel vrijheid nodig. In zijn uitlatingen is hij niet altijd tactisch: hij zegt meestal wat hij denkt. 


Steenbok (Capricornus): ik gebruik

Het dierenriemteken Steenbok​ is het tiende teken in de dierenriem en is geboren tussen 22 december en 19 januari. De Steenbok is praktisch en ambitieus. Wat hij doet (al is het maar boodschappen doen), doet hij vol overgave. Het liefst is hij eigen baas, dan voelt hij zich als een vis in het water. 


Met zijn gevoelens weet hij zich vaak geen raad, daar is hij te nuchter voor. Vaak in de tweede helft van zijn leven en/of door een partner komt hij meer in contact met zijn gevoel. Verder kunnen Steenbokken zich goed concentreren op een taak. 


Waterman (Aquarius): ik weet

Het dierenriemteken Waterman is het elfde teken in de dierenriem en is geboren tussen 20 januari en 18 februari. 

De Waterman is een individualist die zijn eigen gedachten en visie op het leven heeft. Hij is origineel, eigenzinnig, communicatief  en zoekt naar gelijkgestemden. Hij is in staat met allerlei rangen en standen om te gaan. De Waterman laat zich meer leiden door zijn verstand dan door zijn gevoel. Vriendschappen zijn voor hem van levensbelang. 


Vissen (Pisces): ik geloof

Het dierenriemteken Vissen is het twaalfde teken in de dierenriem en is geboren tussen 19 februari en 20 maart. Het teken Vissen is het meest spirituele teken van de dierenriem. Ze zijn gevoelig voor sfeer en hebben een sterke verbeelding. Als geen ander kunnen ze de ander goed aanvoelen. Ze beschikken daarom over hulpverlenende en therapeutische kwaliteiten. Ook kunnen ze zich verdiepen in de alternatieve hulpverlening (handlezen, tarotkaarten, medium, edelstenen).  0